Skip to main content

4 uger inde i studierne

Studying for marketing of services

I dag starter fjerde uge på universitetet, så jeg tænkte, jeg lige ville give en opdatering på, hvordan det går. Som jeg allerede har antydet i det blogindlæg, jeg skrev før weekenden, er der ikke meget tid til sol og strand.

Ændring af valgfag

Allerede efter første uge måtte jeg erkende, at det tilvalgsfags jeg havde valgt, var for lavt niveau. Applied Professional Business Communication hedder faget, og selvom navnet antyder et højt fagligt niveau, er det i bund og grund bare en introduktion til Australsk sprog og kultur for kinesere. Det synes jeg ikke er 18.750 kr. værd. Så det måtte jo skiftes ud med et andet.

Jeg havde forsøgt at skrive mig op til et andet tilvalgsfag fra UWA Business School, som var anbefalet til min master, men det lå på samme tidspunkt, som et af mine hovedfag. Det var godt nok uhensigtsmæssigt, synes jeg. Så havde jeg nemlig ikke andre handelsfag at vælge mellem. Kun nogle meget bløde kommunikationsfag, og dem er jeg ikke interesseret i.

Jeg fik snakket med mit fakultet, og de var heldigvis meget søde og åbne for, at jeg tog andre valgfag end dem, der normalt var anbefalet til min master. Så jeg har fået godkendt faget Marketing of Services, som jeg er utrolig glad for.

Intensiv læring

Mit første semester er delt op i quarters. Det betyder at jeg lige nu kun har to fag, som kører på intensiv måde. Derfor er det allerede blev tid til midtvejsprøve i et af fagene, som jeg skal op til på onsdag.

Jeg har ikke nogle eksamener dette semester, men jeg har en masse løbende “assessments”. Assessments er opgaver, prøver, essays, projekter, fremlæggelser, case studies og løbende deltagelse i undervisningen. Alt sammen tæller hen mod den endelige karakter. Det vil sige, at hvis jeg misser et assessment, kan det betyde en hel karakters forskel. Hvis jeg misser to er det endnu værre.

Der er derfor ikke tid til at ligge på den lade side, da jeg hele tiden bedømmes på min indsats. Det er lidt som at være i en forlænget eksamensperiode.

Længere ferie

Til gengæld betyder det også, at jeg får en forlænget vinterferie. Jeg afleverer mine sidste assessments i starten af juni, og så har jeg vinterferie i hele to måneder. Det er en lang vinterferie, så jeg tror godt, jeg kan nøjes med bare den ene måned. Det er jo stadig mere end, hvad jeg er vant til at få derhjemme.

Jeg har derfor søgt om at tage et intensivt valgfag på et andet universitet i juli måned. Faget hedder Entrepreneurship and Innovation Management.

På den måde kan jeg bruge de kolde måneder produktivt, og tage det lidt mere med ro på mit sidste semester, som også ligger i de varmere måneder. Jeg har allerede fået faget godkendt af mit universitet, så nu mangler jeg bare at få svar fra værtsuniversitetet.

Status indtil videre

Indtil videre er jeg positivt overrasket over uddannelsen. Det er hårdt, men jeg føler også jeg lærer noget. Vi kommer ind omkring nogle virkelig interessante og aktuelle emner, og jeg synes faktisk de to fag, jeg har nu spiller utrolig godt sammen. Jeg forstår ikke at Marketing of Services ikke anbefales til min uddannelse.

Der er ikke meget tid til at være social og opbygge et nyt netværk, men sådanne ting tager jo også tid, og jeg har tiltro til at det nok skal komme. I mine pauser er jeg heldig at have adgang til flot natur, som jeg kan afstresse i, når studierne bliver for meget. Vi har en smuk naturpark lige ved siden af hvor vi bor, og stranden er kun 4 km væk.

Det er dog mest parken jeg besøger for tiden, selvom jeg ville ønske det var stranden 🙂 En strandtur tager alligevel hele morgenen ud af kalenderen, hvorimod en tur i parken kun tager en halv time. 🙂

I aften er det Camerons dimissionsfest, så jeg glæder mig til officielt at fejre, at han er blevet færdig med sin uddannelse. Hvis jeg kan få nogle gode billeder af ham i hans fine mundering, skal jeg nok uploade dem på Facebook/Instagram.

 

kh Cami <3