Skip to main content

Bøjle-update! Første måned med keramisk fast bøjle

Der er gået lidt over en måned siden, jeg fik min faste føjle på. Tirsdag i sidste uge var jeg til mit første tilsyn og jeg fik en ny, tykkere tråd på for oven og skiftet elastikkerne på alle brackets i over- og undermund. Tråden på de nederste tænder beholdte jeg, da tandlægen mente at den fungerede udmærket.

Jeg trængte virkelig til at få elastikkerne skiftet. Jeg begik den kæmpefejl at smage på en karrysuppe den første uge og det gjorde dem virkelig gule, og det var bare ikke til at få væk. Det gjorde det ikke bedre, at jeg ugen efter spiste spinat. UPS.

Denne gang vil jeg prøve at være lidt mere opmærksom på den type mad. Jeg synes ikke kaffe misfarver så slemt som mange folk siger, så det er jeg ikke så bange for at drikke mere. Derudover har jeg fundet ud af at blå madfarve nedtraliserer den gule farve rimelig godt (selvom det kun er midlertidigt).

Før og efter elastikkerne blev skiftet. Det er utroligt, hvilken forskel de gør. Mine tænder ser meget hvidere ud med de nye elastikker.

Jeg har besluttet mig for at fortsætte med de gennemsigtige elastikker, da de er så fine og diskrete – endda også selvom de er misfarvede med gul karry.

Jeg har været ret spændt på at se, om man kan se nogen forskel på billederne jeg tog første dag med bøjle, og nu en måned efter. For jeg har ærlig talt ikke selv lagt mærke til den store forskel fra dag 1 og 30.

I ugen efter jeg har fået den stærkere tråd på i overmunden, synes jeg dog, at jeg har kunnet mærke og føle, at mine tænder har rykket sig. Mit bid føles skævt nu, og jeg tror det er fordi tænderne i overmunden rykker til højre – hvilket er godt, for jeg mine øvre tænder sidder meget til venstre, hvilket får mit ansigt til at se en smule asymmetrisk ud. Det gør det ikke bedre, at min næse er en smule skæv til modsatte side. Så det er virkelig godt, hvis mine tænder kan komme til at sidde mere centralt.

hvid tandbøjle
Frontal billede af tænder, øvre tænder sidder overvejende til venstre side (billedet er spejlvendt) – 1 måned

Jeg føler også at min højre hjørnetand, som især har stukket meget op og ud er ved at rykke længere ned, selvom der stadig mangler et godt stykke vej. Til gengæld synes jeg at mellemrummet mellem over- og undertænder er blevet endnu større end det var til at begynde med, men det skal nok være sådan før de kan finde deres rigtige plads. Desværre har jeg ikke et før-billede fra siden at sammenligne med.

Højre side – 1. måned
Hvid bøjle
Venstre side – 1. måned
Nedre tænder – 1. måned. En af mine nedre fortænder var en smule skæv, men de ser alle rimelig lige ud nu.
Fremskridt første måned. (Undskylder for den forstyrrende voks på første billede)
På dette billede synes jeg tydeligt man kan se at fortænderne er blevet mere lige. Juhuu!!

Jeg er rigtig glad for at jeg har valgt at få de hvide togskinner. Efter den første uges tilvænning føler jeg mig slet ikke flov over at give et kæmpe tandpastasmil. Jeg synes også de metalfarvede bøjler ser flotte ud. Især til mørk hud kan de nærmest ligne et smykke. Men jeg er glad for at man næsten ikke ser min hvide bøjle på billeder, og generelt har jeg fået at vide, at man næsten ikke lægger mærke til jeg har bøjle på (eller måske prøver folk bare at være søde). I hvert fald synes jeg ikke jeg føler, at jeg bare skal have den her bøjle af. Og jeg synes overhovedet ikke det er slemt, at jeg skal gå rundt med de her brackets på tænderne i et år.

Næsten usynlig tandbøjle
Kæmpe Colgate-smil. Jeg synes ikke at det ser slemt ud med bøjlen på tænderne. 🙂

2 tanker om “Bøjle-update! Første måned med keramisk fast bøjle

 1. Jeg har selv lige fået togskinner på igår, og har ligesom dig valgt hvide. Jeg skal have dem på i ca 3 år derfor er jeg naturligvis interesseret i ikke at få dem misfarvet. Hvilke madvarer har du erfaring med misfarver ud over spinat (som jeg ellers indtil nu har spist på daglig basis og elsker) og karry? Hvad med tomat? Chili? Paprika? Rødvin forestiller jeg mig er slemt? Rødbeder? Rødkål? Te? Blåbær? Brombær? Jordbær?andet?

  Og når du skriver at blå mad farve neutraliserer, er det så frugtfarve? Har du drukket det i vand eller kommet det i maden?

  1. Hej med dig. Tak for din kommentar, og fedt du har taget skridtet og fået togskinner på. Sådan! Hvis du har de nyeste slags togskinner på, som er dem som er selvlukkende, skal du ikke være bange for misfarvning. Det er selve elastikkerne, der holder tråden på plads på de traditionelle togskinner, som bliver misfarvet, og de skiftes jo hver måned i så tilfælde. Heldigvis.
   Fødevarer, der er rigtig slemme og misfarver med det samme er: karry, rødbeder, rødvin.
   Mindre slemme fødevarer: Rødkål, jordbær, blåbær og kaffe er ikke de værste sønnere hvis blot man passer på med sit indtag.
   Den blå farve jeg nævner i indlægget er en madfarve fra en meget stærk slushice jeg fik.http://cami.dk/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

Lukket for kommentarer.