Skip to main content

Endelig har vi fået bolig på plads

Lejlighed i Perth

Vi har været på udkig i lang tid efter en bolig i Perth. Til sidst blev vi helt ør i hovedet af at kigge, og måtte bestemme os for et sted før Cameron skulle starte på fuldtidsarbejde.

Jeg fandt hurtigt ud af, at mine drømme om at bo i et livligt og trendy bykvarter var svære at forene med vores budget og mit ønske om at bo i cykelafstand fra universitet. Derudover har det været ret svært at bedømme om en lejlighed var god eller ej, når jeg ikke kender alle områderne i Perth særlig godt.

Derfor er valget faldet på en lejlighed i samme bygning, som vi boede i sidst vi var i Perth. Lejligheden ligger i forstaden Claremont, som ligger lige i smørhullet mellem stranden og universitetet, og lige midt på toglinjen mellem Perth og Fremantle.

Der er 4 km til strand (med cykelsti næsten hele vejen) og 5 km til universitet. Vi kommer til at bo tæt på bus, tog, park og Swan River. Claremont er i rivende udvikling med nybyggeri, udvidelse af bycentret og et helt nyt stadium, så jeg regner med at byen også bliver lidt mere livlig end førhen.

Vi får nøglerne til lejligheden tre dage efter jeg kommer ned til Perth, så vi skal bo hos Camerons forældre indtil da.

Indretning og plantegning

Det er en møbleret lejlighed med to soveværelser, køkken-stue-alrum og egen balkon. Det ekstra soveværelse vil vi enten bruge som gæsteværelse/kontor eller fremleje til en ekstra lejer.

  • Pris: ca. 7000 kr. om måneden
  • Nettoareal: ca. 54 m2. Bruttoareal: ca. 62 m2

floorplan1

Problemer med langsom udlejningsmægler

Det var faktisk ikke helt meningen, vi skulle ende med at leje lige præcis denne lejlighed. Vi var faktisk begyndt ansøgningsprocessen hos en anden i samme boligkompleks, da vi kunne få den hurtigere. Men det viste sig, at det skulle være en mere langsommelig proces, end vi havde forudset.

Først ansøgte vi om at komme i betragtning til boligen. Vi blev accepteret og skulle derefter betale et depositum, før vi kunne få lov at se kontrakten. Det var jeg ikke så glad for, men det stod at vi ville få pengene tilbage hvis ikke vi underskrev.

Da vi endelig fik kontrakten, var der nogle restriktioner vi ikke var tilfredse med. Vi kunne blandt andet ikke få lov at leje nr. to værelse ud til en ekstra lejer eller få lov at sætte gardiner op eller søm til billeder. Vi ville derfor bede om lov til dette før vi underskrev (og sagde selvfølgelig at vi  ville rette op på huller osv. ved lejemålets opsigelse).

Men udlejningsmægleren var simpelthen  så langsom til at svare. Hun var en ung og tydeligvis uerfaren pige. Vi måtte vente flere dage mellem hver korrespondance, og Cameron kunne ikke komme igennem til hende på telefon, så det var ikke særlig betryggende.

Efter to ugers venten havde vi fået nok. Der var kun fem dage til Cameron skulle have nøglerne, og vi havde stadig ikke fået svar på vores spørgsmål og derfor heller ikke skrevet under på nogen lejekontrakt. Så Cameron tog sagen i egen hånd og annullerede vores ansøgning, og på kun én dag har han formået at få arrangeret det hele med en anden udlejningsmægler, så vi  flytter ind i en anden lejlighed i samme bygning.

Bedre lejlighed og kompetent udlejlingsmægler

Den nye lejlighed er faktisk med samme mægler og udlejningsbureau, som vi var hos sidste gang (Sharon fra Olifents). Hende kender vi, og vi føler os trygge i hendes hænder. Hun er super kompetent, og på bare én arbejdsdag har hun formået at få udrettet mere end hende den anden mægler formåede på hele to uger.

Desuden er denne lejlighed i finere stand, end den anden, så der er ikke behov for at bede om tilladelse om at sætte gardiner op eller noget. Prisen er den samme som med den anden lejlighed, og den er faktisk billigere end sidste gang i boede i den samme bygning i en lejlighed, der var i langt dårligere stand.

Det skyldes at lejepriserne i Perth styrtdykker for tiden, da Vestaustralien er meget påvirket af stilstanden på det kinesiske marked. Så der er færre arbejdspladser og dermed også færre lejere. Hverken Cameron eller jeg mangler job, så de lave lejepriser passer os rigtig godt. 😀

 

kh Cami