Skip to main content

Kokosolie: et SU-venligt alternativ til ansigtscreme

*Indlægget indeholder reklamelinks til anbefalede produkter til de billigste webshops på udgivelsestidpunktet. Hvis du køber gennem reklamelinket, støtter du mit arbejde med bloggen. Tak <3*

Kokosolie er nok mest kendt for dens penetrerede egenskaber i håret, men jeg besluttede mig for 3-4 uger siden for at prøve den af som ansigtscreme.

Og jeg må sige. Jeg er positivt overrasket.

Kokosolie koster kun ca. 65 kr (på dette reklamelink). og et stort glas kan nemt række til et helt år, hvis olien kun påføres ansigtet (to gange om dagen).

Hvis du er på udkig efter en mere komplet ansigtspleje, kan jeg varmt anbefale dig at læse mit blogindlæg Sådan får du en silkeblød hud – uden rynker og bumser.

Min oplevelse med kokosolie

Jeg har brugt kokosolien hver dag, både morgen og aften.

Efter en uge havde min hud synligt mere glød (i hvert fald nok til at min kæreste bemærkede det – og sådan noget sker jo aldrig). Efter to uger var mine urenheder betydeligt reduceret.

Resultat: mere jævn og glødende hud + færre udbrud.

Derudover er min hud lækker og blød i meget længere tid end normalt.

De færre udbrud skyldes muligvis kokosoliens antibakterielle og antivirale egenskaber, eller også er det bare fordi min hud er mindre irriteret. (Det bør nævnes, at jeg samtidig er gået over til at bruge uparfumeret ansigtsvand i stedet for en alkoholbaseret skintonic fra Clinique)

Jeg vil lige påpege, at bare fordi olien gør underværker på mig, er det ikke sikkert at du vil kunne se samme resultater. Ligesom forskellige ansigtscremer passer til forskellige hudtyper, kan kokosolien også have en anden effekt på din hudtype, end den har på min. (Jeg har normal/kombinationshud)

kokosolie-jomfru

Påførelse af kokosolie

Man skal bruge meget lidt kokosolie, da den er ekstremt drøj i brug. Det er derfor den er sådan et godt alternativ til dyre cremer!

Jeg starter med at vaske mit ansigtet med ansigtsrens eller ansigtsvand. Derefter tager jeg lidt olie på størrelse med en ært og varmer op mellem mine hænder ved at gnide håndfladerne mod hinanden i cirkler.

(På billedet har jeg nok til både ansigt + hals og øvre bryst, eller ansigt + hænder)

Derefter bruger jeg håndfladerne til at påføre kokosolien ligesom en normal creme. Jeg kan godt lide, at give mit ansigt lidt massage, når nu jeg er i gang. Mmmm… 🙂

Når jeg er færdig, fordeler jeg den resterende olie over mine hænder og gnubber godt ind huden omkring neglene (det bliver de så pæne af).

Min hud er meget skinnende umiddelbart efter jeg har påført olien. Det tager ca. 10-20 minutter før olien er trængt ind. Hvis jeg skal påføre make-up, venter jeg med at påføre den til det meste af olien er trængt ind, og imens drikker jeg min morgenkaffe.

Tip: Det er en god idé at have håret sat op (væk fra ansigtet), mens olien påføres og mens den trænger ind. Det kan nemlig få håret til at se ret fedtet ud, hvis det kommer op i hårrødderne. (been there, done that!)

koldpresset-kokosolie

Køb den rigtige kokosolie – koldpresset jomfru kokosolie

Den bedste kokosolie du kan købe til din hud er koldpresset jomfru kokosolie. Jomfru betyder, at det er den mest uraffinerede olie du kan få. Nogle kokosolier hedder ekstra jomfru – det er kun et salgstrick. Enten er olien jomfru eller også er den ikke jomfru. Der er ikke noget ekstra, ligesom du heller ikke kan være ekstra jomfru 🙂

Man kan få koldpresset jomfru kokosolie i Irma, og muligvis også i Føtex, men de kan godt være svære at finde. Jeg købte min i Coles, som er et Australsk supermarked, der minder om lidt om Føtex.

Man kan også købe koldpresset jomfru kokosolie online på Helsebixen.dk (reklamelink). De har flere kokosolier at vælge imellem end supermarkederne. F.eks. kan man få forskellige størrelser. De lave beholdere er meget mere praktiske at bruge til ansigtscreme, da fingrene nemmere kan nå ned til bunden. Men man kan også løse dette problem ved at komme lidt kokosolie i en gammel ansigtscreme-beholder.

Lige nu er der tilbud på Cosmoveda Jomfru Kokosolie Ø (370 ml) til 65 kr. (reklamelink)

Man kan også få smags- og lugtfri kokosolie, som man kan bruge, hvis man ikke har lyst til at lugte af kokos. Disse er ikke jomfru kokosolier! Men det er muligt at få kokosolier, der stadig raffineres på skånsom måde og det er dem man skal gå efter! (reklamelink)

Kokosolie (den med smag) smager forresten mega lækkert sammen med nutella på brød (=bounty-smag) 😀

kh Cami <3

jomfru-kokosolie