Skip to main content

Sådan får du en smuk hud – uden rynker og bumser!

Da jeg boede i Australien tog jeg ind på en medicinsk-kosmetisk klinik for at høre fra specialicerede læger og sygeplejersker, hvordan jeg bør passe på min hud for at holde den ung og silkeblød nu og fremover.

Er botox den eneste løsning? Eller kan en god hudplejerutine gøre underværker? Heldigvis kan man faktisk godt gøre en hel masse selv derhjemme for at fremskønne en smuk, ungdommelig og ensartet hud.

Jeg blev præsenteret for en hudplejerutine, som jeg nu har brugt i et halvt år. Og jeg er virkelig glad for resultatet. Det virker bare!

Derudover har jeg fået produkterne og ingredienserne tjekket af to uafhængige læger her i Colombia, og de har begge sagt, at det er nogle gode produkter, jeg bruger til min hud. Derfor vil jeg gerne dele disse tips jer.

Læs også: Sådan får du langt, lækkert, lyst hår – nemt og billigt!

Hvis du ikke kan overskue at læse hele indlægget er konklusionen kort sagt:

 1. Aftenrutine: Rensemælk + Retinol-serumØjencreme + AHA creme
 2. Morgenrutine: RensemælkØjencreme + Fugtighedscreme + Solcreme 
 3. Drik masser af vand.

Smuk, ren og silkeblød hud

Aften-/natrutine

Det er om natten alt magien sker, da din hud regenerer dig selv om natten. Derfor er det også lige præcis natprodukter, der virkelig er værd at invistere sine penge i. Her er de essentielle produkter til din natrutine i rækkefølgen de bør bruges:

 1. Renseprodukt.
  Køb en sæbefri ansigtsrens. Rensemælk er bedst til de fleste hudtyper, da den vedligeholder fugtbalancen i din hud, og derfor minimerer fine linjer og får din hud til at stråle. Hvis du døjer meget med uren og fedtet hud, er en sæbefri skum et godt alternativ. Dette trin er vigtigt, da det forbereder huden på de efterfølgende produkter, så de kan trænge dybt ind i huden. Derudover er det vigtigt at fjerne urenheder fra din hud fra luftforudrening og berøringer af ansigtet i løbet af dagen, så du undgår unødige bumser.
 2. Retinol-serum.
  Brug en denne retinol-serum (som har et højt indhold) før du påfører din ansigtscreme, men brug den KUN om natten. Retinol er et særligt vitamin A, som fremskønner celleproduktionen i din hud så den regenererer sig selv hurtigere. Det giver dig en strammere og mere strålende hud. Retinol er også utrolig effektiv mod bumser og urenheder.
  Vær opmærksom på, at når du bruger retinol-serum, er det ekstra vigtigt at passe på solen om dagen. Du øger chancen for solskader (såsom permanent plettet hud) med retinol-koncentrat, da huden bliver så fin, ny og følsom. Det er også derfor at denne serum udelukkende bør bruges om natten. Bruger du vitamin A, er det et must med solcreme om dagen. I Danmark er det kun et reelt problem i sommerhalvåret, men hvis du bor et sted med høj UV indeks, ligesom jeg gør, er det hele året.
 3. Øjencreme.
  Huden omkring øjnene er ekstra sensitiv og har brug for ekstra kærlig pleje. Derfor er det bedst at investere i en øjencreme, da den er mild og effektiv for den sarte hud omkring øjnene. Less is more – når det kommer til øjencreme. Du bør egentlig kun bruge en mini-klat på ca. 2×2 mm, og det skal kun påføres under øjet (i området, hvor øjenene kan pose ud om morgenen). Øjencremen bør under alle omstændigheder ikke påføres på øjenlåget. Jeg blev fortalt at cremen alligevel selv finder derop, når den optages i huden. Hvis du har overskyddende creme er det OK at putte det på øjenbenet, lige under øjenbrynet.
 4. AHA creme (din nye natcreme).
  Efter serumen er tørret ind: Brug denne AHA creme fra Beauté Pacifique til at nære og fugte din hud. AHA-formularen opløser døde hudceller og stimulerer hudens basale evne til cellevækst og cellefornyelse, hvilket har en positiv effekt på uren hud, afhjælper arvæv og misfarvet hud, samt minimerer fine linjer og rynker. Derudover har cremen fugtgivende egenskaber, som opfylder fugtcellerne i huden, så den fremstår frisk og silkeblød. Ligesom ved brugen af A vitamin, bør man være opmærksom på solens stråler om dagen, når man bruger AHA creme om natten.

Hvis du har tendens til følsom hud, er det bedst at starte ud med kun at bruge Vitamin A serum og AHA creme hver tredje dag eller anden dag (i mindst en uge). Derefter kan du trappe op til at bruge den hver dag, hvis din hun kan holde til det.

Vær opmærksom på at det er kombinationen af RETINOL og AHA, der gør den store forskel. Hvis du kun bruger ét at produkterne, vil du ikke kunne opnå den samme effekt.

vitamin a serum til huden
Retinol-serum og AHA creme er dine nye bedste venner!

Dagrutine

Klargør din hud til dagens strabadser! Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at holde sin hud godt fugtet, hvis man gerne vil have en silkeblød og ung hud. Derudover er det også vigtigt, at passe på UV strålerne, der både kan misfarve huden, og gøre den tør og slap.

Dagprodukter skal ikke regenere din hud, ligesom natprodukter. De skal derimod få din hud til at fremstå smuk i løbet af dagen og beskytte den, så den ikke tager (mere) skade. Brug disse produkter i følgende rækkefølge:

 1. Rensemælk eller renseskum.
  Fjern overskyddende døde hudceller fra nattens behandling og klargør din hud til de efterfølgende produkter. Det er vigtigt, at rense sin hud før man påfører creme, så urenhederne eller gamle hudrester ikke sidder fanget i porerne og giver uren hud. Brug det samme sæbefri renseprodukt, som du bruger om aftenen.
 2. Øjencreme.
  Påføres som anført under aftenrutinen.
 3. Fugtighedscreme.
  Brug hvilken som helst fugtighedscreme, der virker for dig. Det vigtigste er, at den er parfumefri, eller i det mindste indeholder meget lidt parfume (en mild en af slagsen). Glem aldrig at bruge din fugtighedscreme. Den er din bedste ven.
  Læs også: Kokosolie: et SU-venligt alternativ til ansigtscreme
 4. Solcreme.
  Brug solcreme, især om sommeren. Det er ikke nok med en fugtighedscreme, der indeholder SPF. Om noget, bør du erstatte din fugtighedscreme med en fugtgivende solcreme. Vi ved alle, hvordan solens skader forælder din hud. Når du bruger Vitamin A og AHA creme om aftenen, er det ekstra vigtigt at beskytte sig mod solen om dagen, da din hud er ekstra sensitiv og modtagelig overfor de skadelige stråler. Hvis ikke du bruger solcreme, risikerer du at opnå den modsatte effekt af disse produkter. Så – pas nu på din hud til dagligt og brug evt. en selvbruner, hvis du ikke synes om det vinterblege look.
få en smuk og ung hud med AHA creme
Fugtighedscreme får din hud til at SE ung ud. Solcreme får din hud til at FORBLIVE ung.

Ekstra tips til flot hud

Skintonic og fjernelse af make-up

Det er med vilje, at jeg ikke har inkluderet skintonic i denne rutine. Alkoholbaseret skintonic udtørrer huden og bidrager faktisk ikke med noget godt. Hvis du bruger skintonic fordi du døjer med store porer, kan en IPL behandling være en bedre løsning for dig. Alternativt kan du forsøge dig med en alkoholfri skintonic eller rosenvand, som har fugtende egenskaber.

Bruger du make-up om dagen, bør du fjerne den med makeup-fjerner FØR du går i gang med natrutinen. Hvis der stadig sidder make-up-rester på huden, er det bedre du bruger en vådserviet eller fugtet vatrondel til at fjerne de sidste rester, i stedet for at bruge skintonic.

Brug en fugtet vatrondel i stedet for skintonic
Drop skintonic eller erstat den med fugtgivende rosenvand.

Drik vand

Husk, at ingen produkter eller behandlinger kan hjælpe dig til flot hud, hvis du ikke holder dig selv hydreret. Du bør drikke mellem 2 og 3 liter vand om dagen. Hold styr på hvor meget vand du drikker ved at bruge en vandflaske, som du kan tage med dig over alt.

Husk at drikke rigeligt med vand hvis du vil have en silkeblød hud
Du kan lige så godt droppe alle de andre tips, hvis du ikke har tænkt dig, at drikke rigeligt med vand samtidigt.

Et par ord om rynker

Lad os være realistiske. Alle typer rynker kan ikke helt undgås. Dette indlæg handler om, hvordan du kan minimere fine linjer og få din hud til at stråle og se ungdommelig ud. Mange mennesker synes, at smilerynker er flotte og charmerende. Men hvis du helt vil undgå dem, og er interesseret i mere drastiske resultater, er du nok nødt til at ty til botox.

Det skal understreges at jeg hverken er dermatolog eller hudlæge. Jeg deler kun de profesionelle råd, jeg selv har fået af egen dermatolog og hudlæge. Det er ikke sikkert at du vil  samme resultater, som jeg har fået, da vi har forskellig hud. Derfor bør du altid følge rådene fra din egen dermatolog/læge.

 

Indlægget indeholder affiliate links. Hvis du køber gennem affiliatelinket, støtter du mit arbejde med bloggen. Tak <3