Skip to main content

Første uge med bøjle på tænderne

I dag er det lige præcis en uge siden jeg fik togskinner på.

Min tænder har ikke rykket sig en pind, selvom jeg de første dage kiggede desperat efter de mest minimale ændringer. Det har nemlig gjort en hel del mere avs end jeg lige husker. Så tænke at den smerte da måtte betyde at tænderne rykker sig – men det kan selvfølgelig ikke ses endnu. Jeg tror og håber dog, at dette er den værste uge af dem alle, da det hele er så nyt.

Jeg er glad for at jeg har haft mulighed for at være hjemme det meste af tiden, så jeg har kunnet vænne mig til bøjlerne og min nye mundhygieijne (for det er virkelig tidskrævende og irriterende til at starte med – madrester over ALT!).

Da jeg først fik bøjlen på, blev jeg overrasket over hvor meget, jeg synes den fyldte i min mund. Jeg kan ikke bide sammen ordenligt længere – mega irriterende. Det har også været utrolig svært at lukke min mund. Når jeg griner eller smiler har min overlæbe svært ved at komme ned igen. Den bliver den fanget i bøjlen og det er mega ubehageligt, og det begyndte hurtigt at gå ret ondt. Derfor er bøjlevoks blevet min bedste ven (selvom det ser mega grimt ud). Jeg har allerede brugt en hel pakke voks på denne første uge, så skal ud og have købt noget mere.

Den første dag tænkte jeg virkelig: hvad fanden har jeg rodet mig ud i? Jeg har haft meget svært ved at forestille mig, at jeg kunne vænne mig til bøjlen. Jeg følte mig meget akavet med den på til at starte med. Desuden var det meget svært at vænne mig til at se mig selv med bøjlen på i spejlet. Jeg synes jeg så meget anderledes ud, selvom jeg har valgt de diskreve hvide togskinner.

Men jeg kan heldigvis efter en uge sige, at det bliver bedre. Og nu kan jeg godt forestille mig, at det bliver bedre med tiden. Specielt når min hjørnetand kommer ned/ind – da den især irriterer mig, da krogen på den tan især griber fat i min læbe.

Jeg har haft rigtig rigtig ondt i munden og tænderne her den første uge. Jeg har fået blistre og sår i munden over alt pga. at bøjlen går mod mine kinder. Men heldigvis er det ikke helt så slemt længere (det har virkelig været slemt!), og jeg er også begyndt at vænne mig til mit nye look.

Noget jeg stadig skal vænne mig til er at spise. De første par dage kunne jeg kun spise flydende kost pga.  smerterne. Men her sidst på ugen er jeg begyndt at spise blødt brød og pasta. Det er virkelig svært at spise normalt fordi mine tænder ikke passer sammen som før. Derudover er der bare mas over det hele. Lige pt. tygger jeg med halvåben mund og kun i den ene side, da min bøjle går meget mod mine kinder i den anden side. Virkelig charmerende! Jeg håber også dette bliver bedre med tiden. Det gør det jo nok.

Når det føles rigtig slemt, går jeg på youtube og hører/ser andre folks bøjlehistorier. Det er god motivation.

Da jeg har fået gennemsigtige elastikker i, har jeg været meget omhyggeligt med ikke at komme til at misfarve dem. Dvs. holde mig væk fra, kaffe, te, karry, tomater, gulerødder og lign. I hvert fald de første to dage. Så kunne jeg ikke mere. Hvad er livet uden kaffe? Seriøst.

Jeg skal til min første stramning og eftersyn d. 19. december, så overvejer om jeg burde få julefarvede elastikker (rød og grøn). Kan ikke helt beslutte mig for om det bliver for meget (skal gå med dem hele januar også), eller om det er super festligt. Men hvornår vil jeg ellers få mulighed for at pynte mine tænder til jul? Hvad synes I?

Bedste hilsner,
Cami <3